وبسایت شخصی بابک بدریان

نقد فیلم Hobbit: an Unexpected Journey

بلاخره بعد 1-2 سال قسمت شد فیلم هابیت 1 رو ببینم! در یک کلام این فیلم Hobbit: an Unexpected Journey عالی بود!

من به شخصه به سه گانه ارباب حلقه ها اثر جاودانه پیتر جکسون خیلی علاقه مندم و منتظر یک اثر خوب دیگر از این کارگردان بودم که همین طور هم شد.  با اینکه فیلم هابیت 1 به نوعی قسمت چهارم این کارهای جکسون محسوب میشه و هر کدوم هم 3 ساعت طول میکشن، اما اصلا برای بیننده تکراری یا یکنواخت نمیشه! و این هنر نویسندگی و فیلنامه قوی این مجموعه رو نشون میده. فیلنامه فیلم بسیار بدون نقص و قوی هست و تمام سکانسهای فیلم منطقی و منطبق هستند. بازیهای فیلم هم که مطابق انتظار همه در سطح بالا هستند و هر کاراکتر دقیقا شخصیت مورد نظر خودشو به خوبی به مخاطب القا می کنه.

اما راجب داستان خود فیلم

این فیلم هم همانند سه گانه ارباب حلقه ها پیامها و محتوای زیادی برای مخاطبش داره و باز اینم مثل ارباب حلقه ها بر خلاف ظاهرش کاملا فیلمی انسان محور هست. و اصل کلامش حول اخلاقات انسان هست. برای مثال در سه گانه ارباب حلقه ها خب خیلی مشخص بود پیام فیلم مقاومت و مبارزه انسان رو با هوا و نفس خودش نشون می داد. که این افراد تمایل داشتند حلقه رو بدزدند که برخی به سمتش می رفتند اما برخی با مشقت زیاد بر نفس خودشون غلبه می کردند.

در 40 دقیقه اولیه فیلم، محور داستان کاراکتر هابیت یعنی بکینز هست به خصوص صحبتهای گاندلف به اون پیام اصلی قسمت اولیه فیلم رو تشکیل میده که همون عنوان فیلم (an Unexpected Journey) هم هست. مبنی بر اینکه بکینز یه زندگی بدون دردسر و آروم و تکراری رو شهر خودش شایر می خواست زندگی ای بدون دردسر همراه با رفاه مادی مثل غذای خوب و خانه گرم. اما صحبتهای گاندلف اونو متحول کرد با این پیام که پشت سرت خانه ات (Home) هست و جلوی روت دنیای واقعی. و دنیای واقعی توی کتابها و نقشه ها نیست بلکه اون بیرونه! درسته اگر توی خونه ات بمونی راحتی و آرامش داری اما اگر به اون سفر بری دیگه آدم گذشته نخواهی بود و تحمل مشکلات سفر شخصیتت دگرگون خواهد شد و چند سال بعد داستانهایی از خودت برای تعریف خواهی داشت.

نصیحتهای گاندلف به بکینز فوق العاده ست و توی زندگی روزمره ما هم خیلی میتونه مفید باشه. اینکه آرامش فقط تکرار و یکنواختی رو میاره و برای رشد و دگرگونی باید شجاعت انتخاب اینو داشت که از خونه دل کند و به دنیای واقعی بیرون یا همون an Unexpected Journey رفت.

اما از دقیقه 60 به بعد فیلم دیگه محور فیلم بکینز هابیت نیست بلکه دورف ها و تورین پادشاه اونهاست. عده ای که در گذشته خدایی می کردند و شهری بزرگ و ثروتمند داشتند که توسط اژدها از شهر خودشان رانده شدند و آواره روستاهای دیگران شدند و بی خانمان شدند و دیگر خانه ای ندارند. در عوض مردمانی قوی و پرتلاش و مصمم هستند که خانه خودشون رو پس بگیرند و در راهش جان بدن. در جایی بکینز به دورف ها تیکه میندازه که من خونه و شهر دارم اما شما آواره هستید، که با سکوت معنادار تورین پادشاه مواجه میشه که مصمم بودن اونو برای پس گیری شهرش نشون میده. این سکانسها به خوبی اراده انسانی رو نشون میده که درسته در مقطعی شکست خورده اما مصممه که عزت و افتخار گذشته خودشو پس بگیره و آماده هر مبارزه ای هست.

================================

نظر شخصی من:

پیامهای این فیلم عین سه گانه ارباب حلقه ها فوق العاده هستند. ما اصلا با یه فیلم پوچ و صرفا تجاری و تفریحی طرف نیستیم. با فیلمی طرف هستیم که اول داستان و پیام داره و سپس بهش جلوه های ویژه اضافه کردند. پیامهای فیلم همه برای انسانیت و قوی کردن روح انسان و اخلاقات انسانیت هستند که امروزه دارن کمرنگ میشن.

من این فیلم رو بیشتر از سه گانه ارباب حلقه ها دوست داشتم شاید دلیلش این باشه که ارباب حلقه ها رو سالها قبل و اونم نیمه نیمه تماشا کردم. این فیلم فراتر از انتظارم عالی بود و بهش نمره 9 دادم.

با تشکر از تورین پادشاه دورف ها و پیتر جکسون.


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *